NOVÉ NA STARÉ – Brno, nároží Bratislavská - Stará

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zadáním bylo vytvořit polyfunkční dům s převažující funkcí bydlení v Brně na nároží ulic Stará a Bratislavská. Toto území je v blízkosti městského uličního okruhu, který obepíná centrum Brna. Řešené území zahrnuje proluku na nároží křižovatky, a dále je vymezeno přilehlými ulicemi Starou, Bratislavskou a Körnerovou. Mým cílem bylo vytvořit polyfunkční objekt, který by přinesl nové využití do dané lokality a byl by využíván v každou denní dobu. Z tohoto důvodu jsem se rozhodla pro kombinaci funkce bydlení a administrativy s přidanou komerční a relaxační funkcí. Další cílem bylo vytvoření objektu, který bude respektovat okolní historickou zástavbu a dá ji přidanou hodnotu. Výsledkem je hmota členěná na několik menších objektů, která se otevírá do křižovatky ulice Staré s ulicí Bratislavskou.
The task was to create a multi-functional building with a predominant feature of living in Brno on the corner of Stara and Bratislavska. This area is close to the city street circuit that encircles the center of Brno. The territory includes a vacant lot at the corner of the intersection, and further defined the adjacent street of Stará, Bratislava and Körnerová. My goal was to create a multifunctional building that would bring new applications to the sites and would be used at any time of the day. For this reason. I decided to combine the function of housing, commercial,administration and relaxation. Another goal was to create an object that will respect the surrounding historical buildings and give it added value. The result is mass divided into several smaller buildings, which opens onto a street junction with Stará and Bratislavska.
Description
Citation
VALENTOVÁ, V. NOVÉ NA STARÉ – Brno, nároží Bratislavská - Stará [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) doc. Ing. arch. Josef Hrabec, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen)
Date of acceptance
2014-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO