Škola, základ života - Soubor školských staveb v Ostravě na Černé louce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zadání diplomové práce bylo navrhnout soubor školských budov v Ostravě na Černé louce. Návrh měl vycházet a navazovat na vítězný projekt architektonické kanceláře Maxwan, která vyhrála urbanistickou soutěž na toto území. Pro svůj návrh jsem se rozhodla rozdělit funkce do 3 objemů – mateřské školy, základní školy s lyceem a sportovní haly. Mateřská škola je umístěna v parku, u řeky. Škola s lyceem sdílejí jednu budovu, která je zasazena v prstenci budov kolem černí louky. Parter školy je průchozí a veřejný. Proto byla škola umístěna v místě, kde se setkává nejvíce pěších tras. V Blízkosti školy je navržena sportovní hala. Ta je přístupná nejen pro školu, ale i pro veřejnost.
Assigment of the Diplom Project was to design complex of school buildings in the Ostrava city, on Black Maddow. Design should be based on the winning project from Maxwan architectural studio. They won the urbanistic competition in this area. I decides to devide funktions to the 3 different buildings – Kindergarten, Primary school and Lyceé in a one builging and the multifunktional sport hall. Kindergarten ist placed in the park, on the riverbank. Primary school and Lyceé are connected in one building, which is situated in the ring of buildings arround the Black Maddow. Parter under the building is public and building is situated on the most frekvent place, where the footpath are crossing. Near the school building is designed a sport hall, which is not just for school use but also for public.
Description
Citation
MUSILOVÁ, P. Škola, základ života - Soubor školských staveb v Ostravě na Černé louce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Ladislav Kuba (předseda) prof. Ing. Jiří Vaverka, DrSc. (člen) Ing. arch. Zdeněk Eichler (člen) doc. Ing. arch. Josef Kiszka (člen) Ing. arch. Milan Nytra (člen)
Date of acceptance
2014-06-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO