Komunikace po silových rozvodech pro účely domácí automatizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá popisem a návrhem modemu pro komunikaci po silových rozvodech v domácnosti. První část práce popisuje historii, kmitočtová pásma, používané modulace a zabývá se výběrem vhodného komunikačního modemu. Druhá část je věnována samotnému návrhu a realizaci úzkopásmového PLC modulu, který by měl být použit jako komunikační rozhraní v automatizaci rodinného domu. Práce se dále zabývá popisem navrženého komunikačního protokolu, softwaru pro mikrokontrolér ATmega32 a závěrečným testováním modulu v reálných podmínkách.
This thesis describes the design of a modem for a communication over residential power lines. First part is focused on the history, suitable frequency bands, modulation techniques and mainly on the selection of the optimal modem device. Second section contains the description of the hardware design of the modem itself and clarifies the implementation of the PLC module to be used as a communication interface for a full residential automation solution. Last chapters of this thesis introduce the communication protocol, design of the software for the ATmega32 MCU and present of the final field testing under real conditions.
Description
Citation
HROMÁDKA, M. Komunikace po silových rozvodech pro účely domácí automatizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO