Modulární RGB LED displej s rozhraním Ethernet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je navrženo schéma zapojení a DSP modulárního RGB LED displeje s rozhraním Ethernet. Nejprve je popsán RGB barevný model, vlastnosti RGB LED displejů, způsoby jejich ovládání. Následuje stručný popis rozhraní Ethernet, protokolů UDP a TCP a lwIP TCP/IP stack. Další část se zabývá popisem architektur mikrokontrolérů ARM Cortex-M3 a Cortex-M4. Následuje samotný návrh hardware zařízení včetně návrhu DPS. Celé zařízení je navrženo tak, aby se jednotlivé moduly daly skládat k sobě a vytvářely tak větší displej. Modulární RGB LED displej obsahuje matici RGB LED diod, na které budou zobrazovány data posílaná přes rozhraní Ethernet. Rozlišení displeje je 32 × 32, tedy 1024 diod. Obnovovací frekvenci je 100 Hz, barevná hloubka High color (16 bitů) a řádkování 1/16 (dva řádky jsou ovládány současně). Další část popisuje firmware pro RGB LED displej, všechny jeho logické části i webovou stránku. Součástí programového vybavení je PC aplikace, která umožňuje posílání obrázků pomocí protokolu UDP do jednotlivých modulů.
This thesis deals with an electronic circuit and a PCB of a modular RGB LED display with the Ehernet interface. Firstly, author describes a RGB colour model, features of RGB LED displays, ways of control them. The next chapter contains a short description of the Ethernet interface, UDP and TCP protocols and a lwIP TCP/IP stack. The last theoretical chapter is an introduction to ARM Cortex-M3 and Cortex-M4 based microcontrollers. The next chaper is deals with a hardware design of the modular RGB LED display. The device is designed to be modular. Individual devices can be combosed together and create a larger display. Data from the Ethernet interface will be displayed on the RGB LED matrix, resolution of the matrix is 32 × 32 (1024 diodes). A refresh frequency is 100 Hz, a color depth is High color (16 bits) and a scanning 1/16 (two rows is driven at the same time). The next chapter describes the firmware for the RGB LED display, all its logical parts including a web page. Author also created the PC application, which sends pictures using UDP protocol to individual modules.
Description
Citation
ZEMÁNEK, P. Modulární RGB LED displej s rozhraním Ethernet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Václav Hlaváč, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO