Program pro inovaci řídicího systému SORT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Analýza zadání pro rozšíření řídicího systému a návrhu ovládacího programu pro pozorovací kamery a s tím spojený teoretický rozbor nezbytný pro pochopení problematiky. Návrh komunikačního protokolu pro zpřístupnění všech funkcí systému přes TCP/IP komunikaci. Následná implementace protokolu do ovládacího programu a do řídicího programovatelného automatu. Naprogramování aplikace s uživatelským rozhraním pro ovládání kamer a zpracování obrazových dat. Program také představuje server pro TCP/IP komunikaci s klienty přes navržený protokol. Navržená aplikace musí splňovat vysoké nároky na datové toky z kamer. Rozšíření stávajícího systému pro řízení teleskopu, kopule a dalších systémů. Doplnění o měření analogových a řízení digitálních vstupů a výstupů. Dále pak řízení krokových motorů pro ovládání fokusérů. Implementovaný komunikační protokol se rozšíří o nové příkazy.
The analysis for the extension of the control system and proposal of controlling program for surveillance cameras and related theoretical analysis necessary for understanding problems. Proposal communication protocol to access all functions via TCP/IP communication. Subsequent protocol implementation into control program and a programmable controller. Programming application with a user interface for camera control and basic image processing. The program also represents the server for TCP/IP communication with clients over the proposed protocol. The proposed application has to fulfill high pretensions of data streaming from cameras. Extension of the existing control system of the telescope, dome and other systems. The addition of analog measurement and control of digital inputs and outputs. Furthermore, control of stepper motors to control focusers. The embedded communication protocol will be expanded of the new instruction.
Description
Citation
ŠULC, M. Program pro inovaci řídicího systému SORT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Václav Hlaváč, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO