Fosfor a jeho sloučeniny v životním prostředí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou fosforu ve vodách, hlavně v zahradních jezírkách, rozebírá jeho vlastnosti, formy výskytu a negativní vliv při nadměrném výskytu. Další část se zaměřuje na nejčastější metody odstranění fosforu z vod a metody stanovení ve vodách a půdách. Pro práci je důležitá především kapitola o mobilní analytice. Poslední část pojednává přímo o koupacích ekologických jezírkách a Svazu zakládání a údržby zeleně. Rozebírá cíle tohoto svazu a snahu o zavedení kontroly materiálů, a to z hlediska množství fosforu vyluhovatelného do jezerní vody.
This bachelor´s thesis deal with problems of phosphorus in waters, mainly in garden pond. This thesis analyse phosphorus attributes, forms of occurrence and negative effect in excessive occurrence. Next part is concentrate on common methods for remove phosphorus from water and methods of determination in waters and soils. For thesis on important mainly chapter about mobile analyse. Last part deals directly with bathing ecological ponds and Union of founding and maintenance of green. This part occupy with goals this union and introduction of control of materials, mainly from point of view of volume of phosphorus infuse to pond water.
Description
Citation
LEFNEROVÁ, M. Fosfor a jeho sloučeniny v životním prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (předseda) prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Milan Potáček, CSc. (člen) doc. RNDr. Josef Novosad, CSc. (člen) Ing. Václav Mergl, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Poté komise vyslechla posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka se vyjádřila k jednotlivým připomínkám a dotazům. Po diskuzi následovalo hodnocení závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO