Kotle pro vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá kotli na tuhá paliva pro vytápění rodinných domů, přičemž je pojednáváno zejména o koltích využivajících fosilní paliva i různé formy biomasy. První část je věnována rešerši tuhých paliv používaných v současnosti, kde jsou popsány a vysvětleny jejich vlastnosti, složení, důležité technické charakteristiky a parametry a taktéž jejich ekologický dopad. Druhá část obsahuje stručné rozdělení a popis kotlů na tuhá paliva pro domácnosti, porovnání jednotlivých typů kotlů a přehled trhu s kotly na tuhá paliva v České republice. V poslední části se tato práce zaměřuje na výpočet nákladů a porovnání jednotlivých typů kotlů pro zvolený referenční dům.
This bachelor‘s thesis deals with solid fuel boilers for house heating. It contains information about boilers using fossil fuels and various forms of biomass. The first part is devoted to the search retrieval of solid fuels currently used. Their properties, composition, important technical characteristics and parameters and also their environmental impact are described and explained in this part. The second part contains a brief description and distribution of solid fuel boilers for house heating, comparision of varios types of boilers and an overview of the market for solid fuel boilers in the Czech Republic. The last part of this thesis focuses on calculating and comparing the costs of each type of boiler for the selected reference house.
Description
Citation
KÁDEK, V. Kotle pro vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO