Dimenzování kotevních úseků venkovních vedení vn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
K distribuci elektrické energie v hladině vysokého napětí se v převážně většině využívá v České republice nadzemních vedení. Tato diplomová práce se věnuje teoretickým a praktickým poznatkům s projekcí a výstavbou těchto vedení. Zejména mechanickým vlastnostem nadzemních vedení a řešením jejich výpočtem dle platných norem. Hlavním úkolem je seznámit případné projektanty v této oblasti s touto problematikou, která je v poslední době často opomíjena. Důležitým přínosem je praktický výpočet skutečného nadzemního vedení 22kV.
Overhead lines are using in the vast majority for distribution of electricity in medium voltage level in the Czech republic. This Master’s Thesis deals with theoretical and practical knowledges to design and construction of these lines. Particularly, the mechanical properties of overheads lines and solving their calculation in accordance with applicable standards. The main task is to acquaint potentional designers in this sphere with this issue, which is recently ignored. An important benefit is the practical calculation of the actual overhead 22kV.
Description
Citation
KŘEPELA, P. Dimenzování kotevních úseků venkovních vedení vn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Anton Beláň, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentoval svou diplomovou práci na téma Dimenzování kotevních úseků venkovních vedení VN. Vedoucí práce byla doc. Orságová, oponentem práce byl pan Ing. Vítězslav Jáhn. Vedoucí práce seznámila komisi s posudkem svým i s posudkem oponenta práce. Práci hodnotili kladně vedoucí i oponent. Ten měl v rámci svého posudku doplňující dotazy. Tyto dotazy student zodpověděl bez námitek komise. Na dotazy Dr. Macháčka student odpovídal bez problémů a bez výhrad komise. Další dotazy doc. Drápely na postup při konstrukci vedení a navržené úpravy stávajících postupů student odpovídal bez výhrad. Doc. Raček měl připomínku k seznamu symbolů a zkratek a chybně uvedeným veličinám.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO