Kruhově polarizovaná sériová anténní řada

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na návrh kruhově polarizovaných sériových anténních řad. Antény pracují v pásmu ISM (5,725 GHz až 5,875 GHz). Návrhy antén jsou provedeny ve třech bodech. V prvním bodě je navržena napájecí soustava, následně dva typy kruhově polarizovaných flíčkových antén a v posledním bodě jsou tyto komponenty sjednoceny. Dále jsou tyto antény vyrobeny, proměřeny jejich parametry a použity pro experimentální ověření vlivu vícecestného šíření v automobilu.
This work focuses on the design circularly polarized serial antennas array operate in the ISM band (5.725 GHz to 5.875 GHz). Design of antennas is divided into three parts. In the first part is designed feeding system, followed by two types of circularly polarized antennas and at the last point, these components are integrated. Furthermore, these antennas are fabricated, measured their parameters and used for experimental verification of the influence of multipath transmission in-vehicle.
Description
Citation
HURT, M. Kruhově polarizovaná sériová anténní řada [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Štumpf, Ph.D. (člen) Ing. Milan Tannenberg, Ph.D. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO