Nízkošumový zesilovač pro pásmo 70 cm

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem obvodového řešení nízkošumového zesilovače pro pásmo 70 cm opatřeného filtrem a diodovým atenuátorem. Práce nejprve popisuje základní parametry zesilovače, jako je zisk, šumové číslo a dynamický rozsah. Dále podrobně popisuje jednotlivé části, ze kterých se celé zařízení skládá. U každé z nich je uvedeno schéma zapojení a hodnoty obvodových prvků, zjištěných na základě výpočtu, simulace nebo doporučení výrobce. Po zkonstruování zesilovače byly proměřeny jeho charaktarestické parametry.
This master's thesis is engage in suggestion of low noise 70 cm band amplifier with filter and diode attenuator. At first the thesis describes the basic parameters of amplifier, for example gain, noise figure and dynamic extent. Later in detail describes individual parts, which are the device consist of. At every part of system is mentioned the diagram of connection and values of components, which are ascertained from calculation, simulation and recommendation of producer. The characteristic parameters of amplifier were measured after construction.
Description
Citation
KLÜGL, J. Nízkošumový zesilovač pro pásmo 70 cm [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šimša, CSc. (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Na dotaz oponenta student odpovídá správně. Student nedokáže obhajovat kritiku provedení výrobku a výběr integrovaného zesilovače. Šimša: Jak byste zjišťoval šumové parametry výrobku? Co ovlivňuje šumové číslo? Odpovídá správně. Ovlivnění IP3 s menšími obtížemi odpovídá. Kasal: Co je S11, jaký je převod na činitel odrazu? Píše na tabuli s chybou. Šimša: Jak se počítá šumové číslo kaskády zesilovačů? Píše na tabuli správný vztah.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO