Experimentální bezdrátový spoj v kmitočtovém pásmu 60 GHz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabýva problematikou spojů v kmitočtovém pásmu 60 GHz. V této oblasti je vykazován vysoký útlum atmosférou způsobený rezonancí molekul kyslíku. Toho může být využito pro oddělení jednotlivých vytvořených sítí. V dokumentu jsou porovnány dostupné transceivry několika výrobců. Dále je práce zaměřena na návrh, simulaci a výrobu soustavy napáječe a antény pracující na kmitočtu 60 GHz. Trychtýřová anténa je navrhunta na technologii SIW
This thesis is focused on a wireless link operating in 60 GHz frequency band. In this band, the attenuation due to resonance of oxygen is high. Thanks to this property, we are able to ensure a proper insulation of communication links working in two close bands. The document compares commercially available modules of offered by different manufacturers for the operation in this band. The design, the simulation and the fabrication of a antenna and its feeder are described in the next part of the thesis. The system is fabricated using a SIW technology.
Description
Citation
LAMBOR, J. Experimentální bezdrátový spoj v kmitočtovém pásmu 60 GHz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO