Implementace algoritmu pro měření parametrů energetických materiálů v obvodu FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V textu diplomové práce je nejprve stručně pojednáno o problematice měření parametrů energetických materiálů v obecné rovině. Důraz je kladen především na popis detonační rychlosti a stručný rozbor nejčastěji používaných metod. Převážná část textu je věnována návrhu a popisu systému, jenž byl vytvořen v prostředí ISE Design Suite s využitím jazyka VHDL. Vývoj byl prováděn s ohledem na pozdější integraci do desky s FPGA a A/D převodníky. Funkčnost algoritmu detekce, implementovaného na základě modelu, byla ověřena v závěrečné části práce simulací zpracování reálných signálů optických sond.
In the text of the master´s thesis, it is at first briefly referred about Energetic Material Measurement topic in general. Emphasis is placed especially at the description of the Velocity of Detonation and short analysis of selected measurement method. The most significant part of the paper is dedicated to the design and description of the system that was created in ISE Design Suite environment using VHDL language. The development was performed with respect to oncoming integration into the board with FPGA and A/D converters. The operation of detection algorithm which was created based on the MATLAB model was verified in the final part of the thesis by simulation of processing of real optical probe signals.
Description
Citation
SLOVÁK, J. Implementace algoritmu pro měření parametrů energetických materiálů v obvodu FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO