Univerzální řídící jednotka pro jednoduché roboty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Text této diplomové práce se zabývá návrhem univerzální řídící jednotky pro jednoduché roboty. V první části jsou představeny některé z robotických soutěží, které se pořádají s cílem popularizovat robotiku. Další část popisuje konstrukci a jednotlivé části jednoduchých robotů používaných v těchto soutěžích. Třetí část pak obsahuje popis použitých součástek a celkové zapojení řídící jednotky spolu s návrhem desky plošného spoje a jejím osazením. Další část se věnuje stavbě demo-robota s touto řídící jednotkou. Poslední část se pak zabývá návrhem softwaru pro tuto jednotku a ověřením její funkčnosti.
The text of this master´s thesis deals with designing universal control unit for simple robots. In the first part of the thesis there is a list of robotics competitions which are organized to popularize robotics. The next part describes construction and individual components of simple robots used in these competitions. The third part includes description of parts used on this unit and its whole scheme together with its circuit board layout and mounting. The fourth part deals with construction of simple demo-robot with this control unit. The last part describes the software designing for the unit and checking its functionality.
Description
Citation
OBR, V. Univerzální řídící jednotka pro jednoduché roboty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Tomáš Mikulášek, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO