Řídicí jednotka automatického manipulačního systému pro laboratoře

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento dokument se zabývá přístroji určenými pro automatizované Gramovo barvení. V úvodu je popsána rešerše za účelem průzkumu existujících řešení a jejich porovnání s konceptem přístroje společnosti BioVendor – Laboratorní medicína, a.s. Teoreticky a následně i prakticky jsou prozkoumány techniky detekce nevyváženosti rotoru a měření úrovně hladiny kapalin V praktické části práce je navržena řídicí jednotka s mikrokontrolérem ARM Cortex-M3, která bude určena k vývoji prototypu přístroje společnosti Biovendor. Závěr práce popisuje měření nevyváženosti tří různých rotorů s využitím řídicí jednotky.
This document deals with devices which are used for the automatic Gram staining. The document starts by a research with the aim to discover existing devices and to compare them to the concept of the device developed by company Biovendor. There is theoretically and then practically dealed with the methods of the rotor imbalance detection and measurement of water-level. The Practical part of this document describes the development of the control unit with the microcontroller ARM Cortex-M3 which will be used for the prototype development of Biovendor’s device. The Last part describes measurement of imbalance of three different rotors with the aid of the control unit.
Description
Citation
VÁVRA, T. Řídicí jednotka automatického manipulačního systému pro laboratoře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO