Metody rekonstrukce fylogenetických superstromů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V posledních 30 letech zaznamenala fylogenetika velký rozvoj. Počítače se staly silnější a lépe dostupné a spolu s více sofistikovanými algoritmy přichází snaha vědců zrekonstruovat z velkého množství fylogenetických dat kompletní strom života. Právě pro tyto účely vznikají fylogenetické superstromy, které umožňují kombinaci všech doposud získaných informací. Cílem této práce je nalezení a sestrojení metody konstrukce superstromu, která bude dávat přesné výsledky.
The Phylogenetic reconstruction has seen great development in the last 30 years. Computers have become more powerful and more generally accessible, and computer algorithms more sophisticated. It comes the effort of scientists to reconstruct the entire tree of life from a large amount of phylogenetic data. Just for this purpose are formed phylogenetic supertrees that allow the combination of all information gathered so far. The aim of this work is to find a method to construct supertree that will give correct results.
Description
Citation
KOSÍŘ, K. Metody rekonstrukce fylogenetických superstromů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO