Borcení časové osy v oblasti biosignálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je věnována metodě borcení časové osy v oblasti biosignálů, zejména pak jejímu využití pro signály EKG. V úvodu jsou shrnuty teoretické poznatky o elektrokardiografii, následuje rozbor metody DTW společně se stanovením podmínek a požadavků na úspěšnou aplikaci algoritmu. Jsou popsány varianty metody a možnosti její aplikace. Náplní části praktické je návrh samotné metody, seznámení se s výstupy, optimalizace nastavení a realizace metod s borcením časové osy souvisejících
This work is dedicated to dynamic time warping in biosignal processing, especially it´s application for ECG signals. On the beginning the theoretical notes about cardiography are summarized. Then, the DTW analysis follows along with conditions and demands assessments for it’s successful application. Next, several variants and application possibilities are described. The practical part covers the design of this method, the outputs comprehension, settings optimization and realization of methods related with DTW
Description
Citation
KUBÁT, M. Borcení časové osy v oblasti biosignálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (předseda) prof. MUDr. Jindřich Vomela, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Holčík, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Halámek položil otázky: Jakou metodu byste použil na hodnocení podobnosti dvou signálů?; Musel byste použít borcení časové osy při použití korelace signálů?; Bude většina QRS komplexů v signálu podobných? Prof. Holčík položil otázky: Pro jaká data bude Vaše metoda vhodná? V jakém případě je použití této metody výhodné? Doc. Drastich položil otázku: Jak byste fyzikálně interpretoval funkci Vašeho algoritmu? Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO