Bezdrátový modul akcelerometru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce popisuje bezdrátový modul akcelerometru. Cílem práce bylo nastudovat vlastnosti a zapojení akcelerometru, navrhnout bezdrátový modul, ve tvaru hodinek, pro přenos dat z akcelerometru do PC a tento modul realizovat. Jako bezdrátový prvek je využíván bluetooth modul, který umožňuje komunikaci mezi přípravkem a počítačem. Byl rovněž naprogramován mikroprocesor, který ovládá tok dat z akcelerometru do PC. Jako zdroj je použita dobíjecí lithium – iontová baterie, která udrží celý přípravek v provozu bez použití adaptéru nebo síťového kabelu.
This master’s thesis describes a wireless accelerometer module. The aim of this work was to study the properties and involvement of the accelerometer, wireless module design for data transfering from the accelerometer to the PC and the module implementation. As a wireless device is used bluetooth module that enables communication between the product and the computer. The wireless module used rechargable lithium ion battery that helps keep module alive without adapter or net cable.
Description
Citation
LYSOŇ, J. Bezdrátový modul akcelerometru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ota Gotfrýd, CSc. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. položil otázku: Jaký je protokol měření? MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. položil otázku: Jak byste spočítal absolutní zrychlení? Dr. Ing. Vlastimil Vondra položil otázky: Jak byste ověřil, že akcelerometr měří správně? Jaký význam má průměrné zrychlení v grafech? O čem vypovídá průměrné zrychlení? Proč nešel použít původní procesor? V jakém jazyce je akcelerometr naprogramován? Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO