Využití kumulací pro biologické signály

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit se s teorií kumulací signálů, s metodou filtrovaných residuí a s metodami změny délky signálu, a ověřit funkčnost těchto metod úpravy signálu. Práce obsahuje teoretický rozbor problematiky, vysvětlení principu a ověření vlastností jednotlivých použitých metod.
The main objectives of this thesis are to study theory of signal averaging, filtered residue method and methods of stretching/shrinking signal. It will also test the functionality of those methods. Thesis contains theoretical analysis, explanation of principles and testing of behaving of used methods.
Description
Citation
NĚMEČEK, T. Využití kumulací pro biologické signály [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (předseda) prof. MUDr. Jindřich Vomela, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Holčík, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Halámek položil otázku: Jaké výhody při aplikaci na EKG přináší Vaše metoda?; Prof. Holčík přispěl k otázce: Jaké druhy rušení jsou zastoupeny v EKG signálu?; Ing. Halámek položil otázku: Proč používáte kumulačních technik, pokud již máte detekovány R-vlny?; K jakému zlepšení SNR dojde při aplikaci kumulace?; Platí, že kumulace je horní propust, jak jste tvrdil? Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO