Detekce QRS založená na vlnkové transformaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je realizace detektoru QRS s využitím vlnkové transformace. První část je zaměřena na vznik a možnosti měření srdeční aktivity. V další části práce se seznámíme s různými možnostmi detekce komplexu QRS a podrobněji se věnujeme vlnkové transformaci. Ta bude využita pro návrh detektoru QRS komplexu. Praktická část se věnuje návrhu samotného detektoru v prostředí Matlab a jeho různá nastavení. Navržený detektor je testován na databázi CSE. Dosažené výsledky navrženého detektoru jsou zhodnoceny s výsledky jiných autorů.
This thesis deals with implementation of detector QRS complex with use of wavelet transform. The first part is focused on formation and possibility to measure cardiac activity. The other part of thesis we will familiarise with the different possibilities of detection QRS complex and we intimately focus on wavelet transform that will be used for a project of detection QRS complex. The practical part of thesis focuses on the project of detector in programming language Matlab and his different setting. This projected detector has been tested with CSE database. Achieved results of projected detector are evaluated with the results of others authors.
Description
Citation
ZEDNÍČEK, V. Detekce QRS založená na vlnkové transformaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kozumplík položil otázku: Použil jste i kombinaci všech 12 svodů pro detekci QRS nebo jste prováděl detekci jen pro každý svod zvlášť? Doc. Baštinec položil otázku: Proč pracujete s mediánem a ne se střední hodnotou? Doc. Hubálek položil otázku: Práci jste řešil sám? Ing. Jiřík položil otázku: Na kolik jste využíval konzultací? Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO