Měření hmotnosti pomocí tenzometrů z elektronických vah

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem semestrálního projektu je měření hmotnosti s využitím tenzometrů z levných digitálních vah. Práce popisuje problémy spojené s použitím tenzometrů, jako jsou teplotní kompenzace a požadavky přesné napěťové reference a shrnuje funkci a zapojení levných digitálních vah využívajících čtyři tenzometry. Výsledkem práce je návrh koncepce zapojení pro měření hmotnosti za použití čtyř tenzometrů z analyzované váhy.
The aim of the thesis is weigh measurement using strain gauges from cheap digital scales. Work describes problems connected with using strain gauges as temperature compensation and requirements for accurate voltage reference and summarize function and wiring of chaep digital scales using four strain gauges. Result of work is design of an electrical circuit for weigh measurement using four strain gauges from analyzed scale.
Description
Citation
ŠENFLUK, P. Měření hmotnosti pomocí tenzometrů z elektronických vah [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO