Bezdrátový snímač pro vnitřní prostředí budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá programováním rozhraní pro snímače a bezdrátovým přenosem získaných dat. Komunikace se snímači je řešena pomocí protokolu I2C a SPI. Návrh rozhraní pomocí objektových programovacích technik jazyka C++. K bezdrátovému přenosu dat je využit RF modul XBee. Je zde navržen správný formát odesílaných dat a metoda způsobu samotného odeslání. Data jsou přijímána a zobrazena v naprogramované aplikaci v PC, která je zároveň schopna vybraná data odeslat na web, kde jsou data online k dispozici.
The work deal with programming interface for sensors and wireless transmission of the data. Communication with the sensor is solved by SPI and I2C protocol. For programming interface is used object-oriented programming techniques language C++. The wireless transmission of data is used XBee RF module. Here is proposed solution the correct format of data ready for send and method itself sending data. Data are received and displayed in the final application in the PC that is also able to send the selected data to the web, where data are displayed online.
Description
Citation
PARTIKA, M. Bezdrátový snímač pro vnitřní prostředí budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Karel Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO