Planární anténa na EBG substrátu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je popsat chování EBG substrátu a posouzení jeho vlivu na některé typy antén a jednu z nich vybrat k realizaci. Práce se v první části zabývá popisem parametrů antén obecně, druhá část je věnována seznámením s EBG substrátem zejména na povrchu s vysokou impedancí (HIES). Třetí část se zabývá simulacemi mikropáskových antén s EBG substrátem a bez EBG substrátu. V posledních částech byla navržena a optimalizována anténa s použitím superstrátu.
The aim of the thesis is to describe EBG substrate and exminate his influence on some types of antennas and choose one of them for realization. In first part this thesis describes the paramaeters of antenna in generall, in the second part is dedicated to introduction with EBG substrate mainly on the surface with the high impedance (HIES). The third part deals with the simulations of microstrip patch antennas with EBG substrate and without EBG substrate. In the last parts was designed and optimized antenna using superstrate.
Description
Citation
CEPEK, T. Planární anténa na EBG substrátu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO