Řídící systém kogenerační jednotky se vzdáleným dohledem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem práce je shrnutí problematiky a popis řízení kogenerační jednotky. Diskutovány jsou případné poruchové stavy, příčiny jejich vzniku a způsoby jejich ošetření. Dalším cílem je návrh koncepce řídicího systému kogenerační jednotky s ohledem na konkrétní aplikaci. V práci je detailně popisován návrh celkové koncepce i všech dílčích částí systému. Následuje popis realizace řídicího systému, včetně sestavení firmware jednotek a fyzické instalace jeho součástí. Posledním cílem je pak předmětný systém uvést do provozu a podrobit inovovanou kogenerační jednotku provozním zkouškám.
The subject of diploma thesis is to summarize problematic about control of cogeneration unit. There are explained some unexpected situations, which can obtain during operation of unit and necessary process for their safety resolving. Next goal is to design the conception of controlling system for currently used technology. Project describes whole conception of control system and its parts. Physical realization and programming firmware is also described. Last goal of diploma project is to launch operation of innovated cogeneration unit and let it undergo the tests.
Description
Citation
BETLACH, R. Řídící systém kogenerační jednotky se vzdáleným dohledem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO