Regálový zakladač pro obráběcí nástroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V dnešní době existují obrovská obráběcí centra na celém světě, ve kterých se stále častěji využívá automatizace. Díky tomu odpadá nutnost lidského zásahu do výměny obráběcích nástrojů, nebo jejich uložení ve skladu. Všechny tyto operace se uskutečnují pomocí robotů a manipulátorů, čímž se šetří čas a tím i peníze. Cílem předložené diplomové práce je návrh mobilního regálového zakladače pro obráběcí nástroje. Návrh počítá s konstrukcí regálového zakladače, který bude vyroben a poté převezen na určené místo. K převozu bude použit normalizovaný 40-ti stopový námořní kontejner. Po převozu na místo se zakladač pouze ukotví a bude připraven k použití. Tímto získáme univerzální regálový zakladač pro obráběcí centra bez nutnosti navrhování a konstruování těchto zakladačů pro různé podmínky.
In these days, on over the world, we ca find a huge CNC centres which are more and more often completely automatized. There is no necessity of human intervention to change or stock the machining tools. All these operations are made thanks of robots and manipulators to economize time and money. Target of this these is conception of the mobile storage stacker which can be made and then transported to the place of usage in a 40ft sea container. After transportation the stacker is completelly reade to use. Thanks of this concept, we gain universal storage stacker for differents conditions without necessity of new concepts and and solutions for each CNC centre.
Description
Citation
HRADIL, M. Regálový zakladač pro obráběcí nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO