Zavedení principů štíhlé výroby do výroby komponent pro plynem izolované rozvodny velmi vysokého napětí (GIS)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na zavádění metod štíhlé výroby. Počátek se věnuje její historii a teoretickému popisu nástrojů. Další část pojednává o společnosti ABB a plynem izolovaných rozvodnách velmi vysokého napětí. Následuje rozbor procesního toku před a po stěhování firmy. V práci je popsána montáž a výrobkové portfolio. Poslední kapitoly se zabývají aplikací metod štíhlé výroby a ekonomickým zhodnocením.
This master’s thesis is focused on implementation of lean manufacturing methods. The beginning of the study deals with history and description of theoretical tools. Next part describes company ABB and gas-insulated high-voltage substations. Followed by process flow analysis before and after moving the company. There is described assembly and product portfolio in this thesis. Last chapters deal with the application of lean manufacturing methods and economy evaluation.
Description
Citation
FRANC, A. Zavedení principů štíhlé výroby do výroby komponent pro plynem izolované rozvodny velmi vysokého napětí (GIS) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Vycházíte z průměrné mzdy pro jihomoravský kraj, jaká je výše mzdy v daném podniku, je vyšší nebo nižší? 2. Proč jste neprovedl Sankeyův diagram? 3. Došlo k realizaci Vámi navržených plánů do budoucna? 4. Přibližte technologický postup. 5. Je Vaše DP práce přínosem pro společnost ABB? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO