Aplikace pro šaržové řízení procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V bakalářské práci je řešeno téma aplikace pro šaržové řízení procesu. Po úvodní předmluvě následuje popis normy ČSN EN 61512-1, jenž je základem pro správnost řešení šaržového řízení. V následující části je za pomoci vývojového diagramu popsán postup pro realizaci aplikace, popsáno prostředí SIMATIC Step 7 V5.5 a realizace šaržové aplikace. Poslední část bakalářské práce se věnuje vizualizaci, jež je zpracována v prostředí WinCC Explorer V7.0.
The bachelor thesis deals with the topic of batch control application. After the introduction to the topic, the ČSN EN 61512-1 norm, essential for correct approach to batch control, is described. The text then goes on to show the setup for the application development on a flowchart and actual implementation. The application is developed in SIMATIC Step 7 V5.5. The last part of the bachelor thesis deals with visualization, is processed in WinCC Explorer V7.0.
Description
Citation
MODLITBA, M. Aplikace pro šaržové řízení procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO