Vizualizace procesu pomocí WWW stránek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou web serveru, který je integrován v nových řídících jednotkách Simatic S7-1200 a S7-1500. Díky tomuto web serveru je možné získat přístup k PLC přes libovolné zařízení se standardním připojením k internetu. Vedle standardních internetových stránek příslušících každému takovému zařízení je zde i prostor pro uživatelsky definované stránky. Úkolem této bakalářské práce je takovéto stránky vytvořit a na nich zprovoznit vizualizaci ukázkového procesu. V první části práce je popsána daná problematika a jsou zde nastíněny možnosti řešení a potřebná nastavení, jak pro vývojové prostředí TIA Portal, tak i pro samotné vytváření internetových stránek a vizualizace na nich. V druhé části je předvedena samotná realizace webové aplikace s vizualizací, a to jak na ukázkovém příkladě firmy SIEMENS, tak i na vlastním vytvořeném projektu.
This Bachelor´s thesis deals with web server which is integrated in the new control units Simatic S7-1200 and S7-1500. Due to this web server it is possible to access PLC through a device with an usual connection to the Internet. Besides standard net pages, which are included in each device from series S7-1200 and S7-1500, there is a possibility for user-defined pages. The goal of this bachelor´s thesis is to create these user-defined web pages and vizualization of a demonstration process. In the first part, there are described generally problems about web server and user-defined pages and possibilities of solution for setting in TIA Portal and for creating web pages with vizualization. In second part, there is shown the realization of web application with the vizualization on sample project from the SIEMENS company and on the created project itself.
Description
Citation
KOZUMPLÍK, K. Vizualizace procesu pomocí WWW stránek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO