Řízení Lego Mindstorms

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce obsahuje popis a využití modulu BrickPi v kombinaci s mikropočítačem Raspberry Pi, jako náhrady za ovládací kostku Lego Mindstorms. V první části práce se nachází krátký popis a porovnání ovládací kostky Lego Mindstorms a Raspberry Pi s modulem BrickPi. Jsou tam taky zmíněny možnosti napájení systému a rozdíly mezi variantami modulu. Dále je popsán návrh vzdáleného ovládání pomocí www prohlížeče, možnost zobrazování údajů ze senzorů, možnost přenosu videa a je popsána forma komunikace mezi uživatelem a serverem. V poslední části práce jsou navrženy úlohy do předmětu BROB, které využívají modulu BrickPi. Jedna úloha je realizována a je k ní poskytnuta dokumentace.
This bachelor’s thesis contains description and usage of module BrickPi in combination with single-board computer Raspberry Pi, as a replacement for control brick from Lego Mindstorms. In the first part of the thesis are described and compared control brick from Lego Mindstorms and Raspberry Pi with module BrickPi. Mentioned are power options for the system and differences between variants of the module. Further is described the concept of remote control by www browser, possibility of displaying data from sensors, streaming video to webpage and form of communication between user and server. In the final part of this thesis are designed tasks for BROB course, which use module BrickPi. One task is realised and provided with documentation.
Description
Citation
CHUDÍK, V. Řízení Lego Mindstorms [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO