Systém podpory akvarijních životních podmínek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje analýze parametrů a dějů probíhajících v akváriu za účelem následného návrhu systému, pro řízení, regulaci a monitorování těch klíčových z nich. V teoretické části jsou definovány pojmy a základní znalosti nutné pro zdárnou analýzu, přičemž některé jsou okrajově sahající do různých vědních disciplín (biologie, zoologie, inženýrství, aj). V práci je také část zaměřená zejména na analýzu běžných úkonů, požadavků a náležitostí spojených s úspěšným provozem akvária. Jsou zde stanoveny běžné rozsahy veličin, limity a popř. požadavky na bezpečnost systému. V dalších částech se už práce věnuje návrhu konkrétního řešení systému, zajišťujícího řízení, regulaci a monitorování těch veličin a úkonů, které jsou stanoveny jako klíčové.
The thesis is devoted to analysis of parameters and processes in aquarium, in order to design system for control, regulation and monitoring the most important of them. In theoretical part of thesis are defined terms and basic knowledge necessary for successful analysis, some of them are marginally reaching into different science discipline (biology, zoology, engineering, etc.). The thesis contains a part focused on analysis of common operation and requirements connected with prospering aquarium. In this part are determined common ranges of values, limitations and requirements on safety operation of system, if necessary. Following chapters of thesis are devoted to design hardware and software solution of particular system, ensuring control, regulation and monitoring of variables and processes determined as critical.
Description
Citation
SLAVOTÍNEK, J. Systém podpory akvarijních životních podmínek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO