Statistické zpracování dat v oblasti řízení kvality

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je vytvořit literární rešerši metod statistického zpracování dat v oblasti řízení kvality, sestavit jejich přehled a možnosti využití. Na praktickém příkladu je zobrazena metodika zjišťování stability a způsobilosti výrobního procesu pomocí Shewhartova regulačního diagramu a indexů způsobilosti, která by měla sloužit jako návod pro vyhodnocování výrobního procesu. Tato práce by měla sloužit všem, kteří se zabývají řízením kvality, jako stručné shrnutí používaných metod statistického zpracování dat.
The goal of this thesis is to create a literary research on the methods of statistical data processing in the field of quality management and to make their overview along with the possibilities of using them. A practical example shows how to determine manufacturing process stability and qualification determining, using the Shewhart’s control chart and capability indexes. This methodics should serve as a guideline for manufacturing process evaluation. As a brief summary of generally used statistical data processing methods, this thesis should serve all, who are engaged in quality management.
Description
Citation
CHLEBOUNOVÁ, K. Statistické zpracování dat v oblasti řízení kvality [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO