Připojení externích zařízení k mikrokontroléru Freescale MC9S08LH64 přes sběrnice IIC a SPI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této práce je seznámení se sériovými sběrnicemi SPI a IIC, jejich vlastnosti a popis principu jejich funkce. Dále je zde seznámení s mikrokontrolérem Freescale MC9S08LH, nejprve obecně s celým zařízením, a poté jsou detailně rozebrány moduly pro sériovou komunikaci SPI a IIC. Také jsou v práci popsány čtyři vybrané externí zařízení a jsou navrženy čtyři přípravky, každý s jedním z těchto obvodů. Ke každému přípravku je vytvořeno schéma zapojení, deska plošných spojů. Nakonec jsou zde popsány knihovní funkce pro komunikaci mezi vybranými obvody a mikrokontrolérem.
The content of this thesis is to introduce the SPI and IIC serial buses, their properties and description of their function. After this part there is the description of the microcontroller Freescale MC9S08LH. It gives the basic description of whole device and more detailed description of SPI and IIC modules. In the next part of the document there is described four external devices, which I have chosen. For each device there is shown connetion diagram and printed circuit board. In the end of this document is description of libraries created for communication between chosen devices and microcontroller.
Description
Citation
PAMÁNEK, D. Připojení externích zařízení k mikrokontroléru Freescale MC9S08LH64 přes sběrnice IIC a SPI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO