Návrh solárního systému pro ohřev teplé vody v rodinném domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá solárním ohřevem teplé vody v rodinném domě. Úvodní kapitoly se věnují klasickým způsobům ohřevu teplé vody a solární energii. Navazující část práce se zabývá solárním ohřevem a jeho výhodami a nevýhodami oproti klasickým zdrojům a také hlavními částmi systému pro solární ohřev. Závěr práce obsahuje popis návrhu systému pro solární ohřev v rodinném domě, jeho cenovou kalkulaci, návratnost a srovnání s obyčejným systémem.
The thesis discusses the use of solar-powered water heating system in a family home. The introductory chapters present traditional methods of heating water and solar energy concepts. Following chapters compare the advantages and disadvantages of solar-powered water heating with more traditional heating methods and the core parts of such system. Finally a solar-powered heating system for a family home is proposed, including cost calculation, return on investment and comparison with a common heating system.
Description
Citation
REISKUP, M. Návrh solárního systému pro ohřev teplé vody v rodinném domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Hejčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Študent zrozumiteľne prezentoval svoju záverečnú prácu a plne zodpovedal na otázky oponenta. Ako je riešené nabíjanie akumulačného zásobníka? V akom mieste sa nachádza vymenník tepla? Z čoho ste vychádzala pri výpočte návratnosti zariadenia?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO