Výroba součásti dveřního zamykání sdruženým nástrojem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Akademická práce, vypracovaná v rámci inženýrského studia, předkládá návrh optimální výroby západky zámku garážových vrat, jehož výchozím polotovarem je plech o tloušťce 1,5 mm z oceli S275JR. Zhodnocením problematiky možných metod výroby, s přihlédnutím na požadovanou roční sérii 500 000 ks, byla zvolena výrobní technologie součásti sdruženým postupovým nástrojem, a to kombinací stříhání a ohýbání. Pro tuto technologii bylo navrženo konstrukční řešení nástroje a navržena automatická výrobní linka v čele s výstředníkovým klikovým lisem ŠMERAL S160, ve kterém je nástroj upnut. Měřítkem finanční náročnosti výroby zadané součásti je ekonomické zhodnocení, kdy je v současném stavu investice do dané technologie vratná při výrobě 179 186 ks.
Academic thesis, drawn up within the framework of engineering studies, presents a proposal optimal production of garage door lock striker. The part is manufactured from steel sheet S275JR of 1.5 mm thickness. By the analysis of its possible methods of production, with regard to the required annual series of 500,000 pieces, was chosen technology of manufacturing the part in the compound tool by blanking and bending processes. For these technologies was designed solution of the compound tool and automatic production line with the eccentric crank press SMERAL S160, where is the compound tool fixed. The measure of financial performance of manufacturing the part is economical assessing. In the current state is investment return in the production of 179,186 pieces of the parts.
Description
Citation
NEČAS, P. Výroba součásti dveřního zamykání sdruženým nástrojem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací. Studentovi byly kladeny následující otázky: 1. Proč jsou použity čtyři hledáčky na nástroji? 2. Kolik výlisků se vyrobí z jednoho svitku uvedeného v práci? 3. Počítá se s operací na odstranění otřepů na výlisku? 4. Jak byla stanovena střizná vůle? 5. Navržená součást je novinka nebo se již vyrábí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO