Podnikatelský záměr rozvoje firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem diplomové práce je vytvoření podnikatelského záměru rozvoje obchodní firmy, působící na trhu s vinařskou chemií, o další tržní segment, kterým je produkce alkoholických nápojů se specializací na výrobu vín. Přesněji řečeno půjde o záměr navrhnout business model nového vinařství se zkušenostmi soudobého managementu společnosti, jenž disponuje klíčovými výrobními faktory nezbytnými pro realizaci projektu. Mezi ty hlavní řadíme vlastnictví vinohradu s příslušným povolením k činnosti, zahraniční pracovní sílu v podobě odborníků na enologii, italské know-how pěstování a zpracování vína a v neposlední řadě přístup ke kapitálu a to zejména strojnímu zařízení a finančním prostředkům. Důležitou roli nadále sehraje v rámci podnikatelské aktivity participace potenciálního spoluinvestora na záměru, který by měl díky své majetkové účasti přispět k akceleraci dílčích plánů a přinést odborné tržní znalosti českého vinařského sektoru.
This diploma thesis deals with the creation of the business plan focused on expansion of the commercial company operating on the market of wine chemistry by one segment of production. More precisely the goal of this thesis is to design the business model of new winery which would use experience of current company management who possesses key factors of production indispensable for realisation of the intended project. Among the main factors we can mention ownership of vineyards with appropriate authorisation to operate in the market, foreign experts on oenology, Italian know-how on cultivation and manufacturing of wine and last but not least the access to capital especially to financial capital and machine facilities. Participation of potential co-investor would play an important role in this business plan. Thanks to his property interests he would help with the acceleration of partial plans and bring specialised market knowledge of the Czech wine-growing sector.
Description
Citation
FINK, M. Podnikatelský záměr rozvoje firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
otázka vedoucího práce - zodpovězeno otázka oponenta práce - zodpovězeno doc. Beneš: Jak bylo zjištěno, že poptávka převyšuje nabídku? - zodpovězeno doc. Beneš: Vidíte vstup italských, levných vín jako hrozbu pro české vinaře? - zodpovězeno doc. Beneš: Jaká je výše investic do dlouhodobého majetku? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO