Podpora v rozhodování pro investičního experta na měnových trzích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zaměřuje na problematiku automatických obchodních systémů pro obchodování na měnovém trhu. Popisuje teoretické základy analýzy trh a zabývá se návrhem, optimalizací a určení vhodných indikátorů automatického obchodního systému, který je založen na principu Fibonacciho návratu. Ten by měl sloužit jako podpora v rozhodování pro operace obchodníka na měnovém trhu. Dále se tato práce zabývá možností vykrytí kurzovního rizika pomocí obchodování daného měnového páru.
The thesis focuses on automated trading systems for trading on currency market. It describes basics of market analysis and deals with the design, optimization and identifying appropriate indicators of automatic trading system, which is based on the Fibonacci retracement. This system should serve as a decision support for trader's operations in the currency market. Furthermore, this thesis deals with the possibility of avoiding exchange rate risk by trading in the foreign exchange market.
Description
Citation
VLČEK, T. Podpora v rozhodování pro investičního experta na měnových trzích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Budík, Ph.D. (člen) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Otázky oponenta byly zodpovězeny prof. Rejnuš: Fibonacciho posloupnost, jaké časové horizonty tam dáváte doc. Šremr: proč jste vybral danou Ing. Budík: procenta proražení, odražení Otázky byly zodpovězeny
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO