Ověření dosažení požadované sekvence výrobků při průchodu oblastí lakovny pomocí simulačního modelu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem této diplomové práce je vytvoření simulačního modelu zásobníku na tvorbu barevných bloků karoserií procházejících jím před oblastí nástřiku vrchního laku v lakovně ve ŠKODA AUTO a.s. v Mladé Boleslavi. Simulační model je vytvořen v softwaru Plant Simulation od společnosti Siemens PLM Software. Součástí práce je systémová analýza dopravní techniky řešené oblasti a návrh jejího možného rozšíření. Pomocí simulačního modelu je testováno, zda by plánované rozšíření mělo pozitivní vliv na důležité charakteristiky výroby v dané oblasti a z těchto experimentů jsou vyvozeny patřičné závěry.
Goal of this diploma thesis is to create discrete simulation model of a buffer for sorting cars by their color in order to create bigger color blocks in front of upper paint area in paintshop of ŠKODA AUTO a.s. in Mladá Boleslav. Simulation model is created in Plant Simulation software produced by Siemens PLM Software company. Section of this diploma thesis is paid to system analysis of conveyors used in solved area and to suggestion of planned modifications. It is tested by simulation model whether the planned modifications would have positive effect on production characteristic in concern area. Conclusions are deduced from mentioned experiments.
Description
Citation
MÁČALA, S. Ověření dosažení požadované sekvence výrobků při průchodu oblastí lakovny pomocí simulačního modelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO