Analýza teplotního profilu hot bed a hot end u 3D tiskárny pomocí CAE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá 3D tiskem na nekomerčních 3D tiskárnách typu RepRap a materiály, které se používají při tisku. Výstupem této práce je stručný úvod do problematiky 3D tisku, teorie šíření tepla a rozbor dvou nejdůležitějších částí tiskárny hot bed a hot end. K analýze a optimalizaci teplotního profilu hot bed a hot end jsou použity systémy pro podporu inženýrských prací CAD a CAE, SolidWorks a SolidWorks Flow Simulation.
This master‘s thesis deals with 3D printing for non-commercial RepRap 3D printer type and materials used in printing. The outcome of this work is a brief introduction to 3D printing, the theory of heat transfer and analysis of the two most important parts of the printer hot bed and hot end. To analyze and optimize the temperature profile of the hot bed and hot end are used Computer Aided Engineering systems CAD and CAE, SolidWorks and SolidWorks Flow Simulation.
Description
Citation
SEVERA, T. Analýza teplotního profilu hot bed a hot end u 3D tiskárny pomocí CAE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Antonín Rek, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Z jaké strany vyhřívané podložky bylo provedeno měření termokamerou? Z jakého materiálů byla vyrobena vyhřívaná podložka? Byla zkoušena propustnost natištěného motivu? Jaký by byl vliv ultrazvuku při tištění vrstvy při vytváření modelu? Lze použít i jiné materiály s vyšší teplotu tavení na tisk? Jaký je příkon tiskací hlavy, hot end? Jak lze vytvořit kovový povlak na ABS?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO