Přístrojový transformátor proudu 12kV, 4000//5/5A

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá popisem, vývojovým návrhem a výrobou přístrojového transformátoru proudu v jednozávitovém průchozím provedení s převodem 4000//5/5 A. V práci je postupně zpracován teoretický rozbor, numerický výpočet, vývojový 3D model, příslušné simulace a typová zkouška zadaného transformátoru. Je zde tedy popsán kompletní cyklus výroby přístrojového transformátoru proudu od jeho vývoje až po výrobu. Vývoj a výroba transformátoru probíhala ve spolupráci s firmou zabývající se vývojem, výrobou a prodejem přístrojových transformátorů na českém i zahraničním trhu - KPB Intra s.r.o.
This master´s thesis describes the development proposal and production of instrument current transformer in one turn primary winding with 4000//5/5 A transfer. The thesis involves a theoretical analysis, a numerical calculation, a developmental 3D model, corresponding simulations and a standard testing of the transformers. There is a complete written description of measuring current transformer cycle from the development to the production. The transformer development and production works were collaborated with the company KPB Intra s.r.o. The company engages in development, production and sale of these kinds of instrument transformers in the Czech Republic and foreign markets.
Description
Citation
ŠUMBERÁK, D. Přístrojový transformátor proudu 12kV, 4000//5/5A [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Martin Bajer (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Přístrojový transformátor proudu 12kV, 4000/5/5A. Představil požadavky a cíle diplomové práce. Vysvětlil důvody k výrobě přístrojového transformátoru CTT 12. Dále objasnil výpočet konstrukce transformátoru. Zobrazil výsledky elektrostatické simulace modelovaného transformátoru. Představil porovnání simulací vypočtených hodnot a hodnot naměřených při typové zkoušce. Vyhodnotil výsledky dosažené v diplomové práci. Odpověděl na otázky oponenta a zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO