Návrh komunikačního mixu ve vybrané společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zabývá vytvořením komunikačního mixu, kdy v první části je vymezena teorie ke zpracovávanému tématu, již následuje charakteristika společnosti, pro niž je marketingový plán vypracován. Poté se práce soustředí na analýzu společnosti, která se skládá z analýzy externího a interního okolí. Analýza externího prostředí je definována situační analýzou PEST a Porterovým modelem pěti konkurenčních sil. Analýzou interního prostředí se pak zabývá analýza McKinsey „7-S“ a analýza marketingového mixu. Výsledkem těchto analýz je vytvoření SWOT analýzy, jež definuje silné a slabé stránky společnosti, příležitosti a hrozby plynoucí z okolí. Na základě SWOT analýzy jsou posléze vypracovány návrhy ke zdokonalení komunikačního mixu.
This thesis deals with the creation of communication mix. In the first part is defined theory about processed topic, which follows characteristic of a company for which the marketing plan is prepared. Afterward the thesis focuses on an analysis of the company which consists of the analysis of external and internal environment. External analysis is defined by situational analysis PEST and Porter’s five forces model. Internal analysis is processed by McKinsey „7-S“ and marketing mix. The result of these analyses is SWOT analyses, which defines strenghts and weaknesses of the company and opportunities and threats arising from the environment. Based on SWOT analysis are afterward evolved proposals to improve the communication mix.
Description
Citation
SMÉKALOVÁ, R. Návrh komunikačního mixu ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Slezák (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Otázka vedoucího diplomové práce - odpovězeno Otázka: Ing. Luňáček Myslíte si, že pro zpracování Vaší práce je provedená SLEPTE analýza dostačující? Co se má udělat, když není hrozba substitutů? Co je komplementem? Odpovězeno částečně Otázka: Ing. Slezák Je internet významným komunikačním kanálem u této společnosti? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO