Návrh pohonu laminovacího zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem pohonů pro laminovací zařízení. Pohony pro tento stroj dodává firma Siemens, s její spoluprácí je tato diplomová práce vypracována. Čtenář je seznámen s laminovacím strojem a s pohony SINAMICS, kterými je stroj osazen. Dále je popsán výběr jednotlivých částí pohonu, jejich řízení a regulace. V poslední kapitole této práce je provedeno měření a vyhodnocení dosažených výsledků laminovacího stroje.
Master’s thesis deals with the realization of motion drives for the foil winding machine. Drives for this machine are supplied by company Siemens. Whole project is made in cooperation with that company. The reader gets a comprehensive overview of the product group SINAMICS that will be used for the realization of drives in this machine. Thesis describes the selection of individual drive components, their control and regulation. Measurement and evaluation of results foil winding machine is made in the last chapter of this thesis.
Description
Citation
KONCER, A. Návrh pohonu laminovacího zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dohnal, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Návrh pohonu laminovacího zařízení. Diplomant prezentuje svoji práci přehledně a srozumitelně, odpovídá na otázku oponenta i v diskuzi. Komise jej hodnotí výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO