Stanovení závislostí pro vyhodnocování výsledků měření tuhosti pryžového kloubu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá stanovením závislostí pro vyhodnocování výsledků měření tuhosti pryžového kloubu. Vlastnostem, použitím a chováním pryže je věnována první část práce. Navazuje část, kde je uveden popis problému a rozbor technologie výroby dané součásti. Práce pokračuje přípravou a prováděním jednotlivých testů stanovených na základě informací plynoucích z první části a z požadavků firmy. Na závěr jsou z naměřených dat vyhodnoceny potřebné závislosti a doporučení pro správná měření. Diplomovou práci uzavírá technologicko-ekonomické zhodnocení, ve kterém jsou uvedeny jednotlivé náklady pro přípravu, realizaci a rozbor testů.
The thesis deals with analysis of rigidity of rubber joint measurements. Characteristic, usage and behaviour of a rubber is described in the first part of the work. The following chapter describes problems and analyse production technology of the given component. The work continues by a preparation of several tests established based on information provided in the first chapter and from requirements of company. At the end, correlations and recommendations for appropriate measurement are concluded based on acquired data. The thesis is closed by a technological and economical evaluation which presents required cost for preparation, realization and analysis of tests.
Description
Citation
BESEDA, V. Stanovení závislostí pro vyhodnocování výsledků měření tuhosti pryžového kloubu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Proč byl zvolen právě pryžový kloub pro měření tuhosti? 2. Jaká je zmotkovitost při výrobě kloubů? 3. Jak probíhaly testy pro měření tuhosti pryžového kloubu? 4. Jaká část byla odlévána? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO