Volba vhodné právní formy podnikání při dané výši příjmů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce porovnává stanovené právní formy podnikání z různých hledisek v daných výších příjmů. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se podnikání a daní. V praktické části jsou uvedené dvě konkrétní právní formy podnikání, OSVČ a společnost s ručením omezeným. V závislosti na různé výši obratu za rok bude porovnáno a vysvětleno, proč je zvolená právní forma podnikání výhodnější dle výše zdanění a jiných kritérií, které jsem si pro porovnání zvolila.
Bachelor´s thesis compares the identified legal forms of business from different points of wiev in these levels set income. In the theoretical part are explained the basic concepts related to business and taxes. In the practical part are two specific legal forms of business, self employed and limited company. Depending on the different level of turnover for the year will be compared and explained hen and why is the chosen legal form of business more profitable by the amount of tax and other kriteria that I have chosen to compare.
Description
Citation
JELÍNKOVÁ, D. Volba vhodné právní formy podnikání při dané výši příjmů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Josef Dobřický, CSc. (předseda) Ing. Pavla Vejmolová (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Miroslav Hořický (člen) Ing. Mgr. Vladimír Šefl (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Otázka vedoucího práce: zodpovězeno v plném rozsahu. Otázka oponenta práce: zodpovězeno v plném rozsahu. doc. Dobřický: Proč jste uvedla analytickou část až praktickou? - zodpovězeno v plném rozsahu. Ing. Šefl: V práci uvádíte, že zákazníci preferují spíše společnost s ručením omezeným před OSVČ. Na základě čeho jste došla k tomuto závěru? - zodpovězeno v plném rozsahu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO