Porovnání výkonných hrubovacích operací v CAM softwarech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá hrubovacími strategiemi a zejména těmi co jsou obsaženy ve zvolených CAM softwarech. V počáteční části uvádí obecné informace o vlivech na přesnost obrábění a zatížení nástroje. Další kapitola se zabývá obráběcími metodami a z nich plynoucími požadavky na konstrukci stroje. Pokračuje popisem nových hrubovacích strategií a jejich využitím, také je zde provedena volba hrubovacích nástrojů pro obrábění zadaných modelů tvárníku a tvárnice z oceli a slitiny hliníku. V praktické části byly v programech na polotovar aplikovány hrubovací strategie, které byly následně srovnány dle strojního času.
Bachelor’s thesis deals with roughing strategies especially with those included in chosen CAM software. The initial part states the common information about the effects on precision of machining and tool load. Next chapter deals with methods of machining and their resulting requirements on construction of the machine. It is followed by the description of new roughing strategies and their utilization; also roughing tools were selected for machining of specified models of mold parts, made of steel and aluminium alloy. In the practical part, roughing strategies were applied to stocks which were subsequently compared by the machining times.
Description
Citation
HRABOVSKÝ, A. Porovnání výkonných hrubovacích operací v CAM softwarech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Zina Pavloušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak jste počítal dráhy nástrojů? 2. Ve kterém Cam softwaru je úhel opásání automaticky kontrolován? 3. Proč byla zařazena technologie Vortex? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO