Analýza hospodaření vybrané obce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením kvality života obyvatel v obci Machová. Potřeby obyvatel obce jsou zjištěny za pomoci dotazníkového šetření. Dílčím cílem práce je analýza hospodaření vybrané obce. Práce je rozdělena do tří oddílů. V prvním oddílu je popsána teorie, která se váže k problematice obecního rozpočtu a k problematice vnitřního a vnějšího okolí obce. V druhé, analytické části práce, je představena vybraná obec, je provedena analýza jejího hospodaření za posledních sedm let a SLEPTE a SWOT analýza. V třetí, návrhové části, je vytvořen dotazník průzkumu spokojenosti obyvatel. Výsledky analýz a dotazníku pak slouží k formulaci návrhů na zlepšení kvality života v obci Machová a ke zlepšení jejího hospodaření.
This master’s thesis deals with the evaluation of quality of life in Machová. Needs of inhabitants are detected with the help of a questionnaire survey. Partial target is to analyze the economy of selected municipality. The work is divided into three sections. The first section describes the theory of municipal budget and the issue of internal and external environment of Machová. In the second, analytical part of the thesis is presented selected municipality, an analysis of its financial performance for the past seven years and SLEPTE and SWOT analysis. In the third, the proposal part is a questionnaire survey of citizens' satisfaction. The results of the questionnaire and results of analysis is used to formulate proposals to improve the quality of life in Machová and to improve its economy situation.
Description
Citation
ŠEVČÍKOVÁ, M. Analýza hospodaření vybrané obce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
otázky vedoucí: odpovězeno otázky oponenta: odpovězeno Mgr. Novotná: Co vše je nutné formálně vyřešit, aby mohl místní lékař vydávat léky? - odpovězeno Doc. Bartoš: Zdůvodněte prioritu navrhovaných variant. - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO