Daňové odpisy hmotného majetku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá daňovými odpisy hmotného majetku v České republice včetně jejich srovnání s daňovými odpisy dle návrhu směrnice o společném konsolidovaném základu daně z příjmu právnických osob a kapitálovými odpočty ve Velké Británii. Práce obsahuje popis základních pravidel daňového odpisování hmotného majetku a analýzu možností daňové optimalizace prostřednictvím daňových odpisů v České republice. Získané informace jsou poté použity pro sestavení metodické příručky, která by měla sloužit poplatníkům daně z příjmů jako průvodce při určování daňových odpisů. V závěru práce jsou uvedeny varianty výpočtu daňových odpisů pro konkrétní společnost.
This thesis deals with tax depreciation of fixed assets in Czech Republic including comparison with tax depreciation according direction proposal for a Common Consolidated Corporate Tax Base and capital deduction in United Kingdom. This thesis includes description of basic rules of fix assets tax depreciation and analysis of tax optimalization possibilities using tax depreciation in Czech Republic. Information gained in theoretical part is used for formation of methodic manual that is used by corporate tax payers as a guide in tax depreciation setting. In the last part of the thesis, variants of tax depreciation calculation for existing company are stated.
Description
Citation
TRUTNOVÁ, Z. Daňové odpisy hmotného majetku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
otázka vedoucího: odpovězeno otázky oponenta: odpovězeno Ing. Luňáček: Výkonový odpis bude stále zařazen do daňových odpisů? Využívá se tato metoda? Kdo je příjemcem příručky? - Ano, bude. Ano, ale jak moc nevím. Poplatníci daně z příjmů. Ing. Žižlavský: Plánujete distribuovat Vaše příručky? Kdo bude platit distribuci? - Pokud by byl zájem, tak ano. Nepřemýšlela jsem nad tím. prof. Režňáková: Daňové odpisy výrazně ovlivňují cash flow. Může zdůvodnit volbu odpisů z pohledu cash flow, situace podniku, daňového hlediska a jiné? - Z daňového hlediska záleží na velikost daňového základu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO