Aplikace pro sběr dat ze sítě bezdrátových senzorů relativní vlhkosti vzduchu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací dvou částí systému pro měření relativní vlhkosti a teploty vzduchu. Systém měření teploty a vlhkosti je tvořen sítí bezdrátových senzorů, převodníkem ISM/Wifi a aplikací pro sběr, vyhodnocování a archivaci naměřených dat. Tato práce se zabývá návrhem a realizací převodníku ISM/Wifi a aplikace pro sběr, vyhodnocování a archivaci naměřených dat. Převodník ISM/Wifi bude schopen komunikovat se senzorovou sítí pomocí komunikačního protokolu SimpliciTI a koncovým zařízením (zařízení s operačním systémem Android) pomocí protokolu IEEE 802.11. Aplikace bude schopna obdržená data vyhodnocovat, ukládat a přehledně prezentovat koncovému uživateli.
The master work is focused on the design and implementation of two parts of the system for measuring temperature and relative humidity. The system for measuring temperature and relative humidity consists of a network of wireless sensors, a ISM/Wifi converter and application which will collect, analyze and archive data. The design and implementation of ISM/Wifi converter as well as the design and implementation of application are described in this work. ISM/Wifi converter will be able to communicate with the network of wireless sensors through ISM/Wifi protocol and end device (the device with Android operating system) by means of IEEE 802.11 protocol. The application will be able to evaluate, to save and to present user the received data very clearly.
Description
Citation
PROCHÁZKA, S. Aplikace pro sběr dat ze sítě bezdrátových senzorů relativní vlhkosti vzduchu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (místopředseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student seznámil komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Otázky v diskuzi: Jak rychle je možné odečítat hodnoty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO