Vlastnosti aprotických elektrolytů pro lithno-iontové akumulátory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá vlastnostmi elektrolytů vhodných pro lithno-iontové akumulátory. V první části je popisována současná problematika elektrolytů pro li-ion akumulátory, typy rozpouštědel a jejich vlastnosti a metody měření vlastností. Druhá část je věnována proměření vlastností rozpouštědel a elektrolytů jako je relativní permitivita, hustota a viskozita. Měření relativní permitivity byla zaměřena na proměření směsí rozpouštědel s různým procentuálním zastoupením daného rozpouštědla. Viskozita a hustota byla měřena na rozpouštědlech s přidanou lithnou solí (výsledný elektrolyt).
The present work deals with the properties of suitable electrolytes for lithium-ion batteries. The first part described in the current issue of electrolytes for lithium-ion batteries, types of solvents and their properties and methods of measurement properties. The second part is devoted to the measurement of the properties of solvents and electrolytes such as relative permittivity, density and viscosity. Measurement of relative permittivity was focused on the measurement of the solvent mixture with varying the percentage of the solvent. Viscosity and density were measured on a solvent with a lithium salt added (final electrolyte).
Description
Citation
STANĚK, V. Vlastnosti aprotických elektrolytů pro lithno-iontové akumulátory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kosina, Ph.D. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále student zodpověděl doplňující otázky: Z jakého důvodu je důležité sledovat viskozitu elektrolytu? Čím je charakteristický aprotický elektrolyt?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO