Automatické ovládání osvětlení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o návrhu automatického osvětlení pro domácnost. V každém přístupovém bodu do místnosti je navržena detekce pomocí dvou laserových paprsků. Laserové paprsky mohou být rozšířeny o senzor PIR a mechanický vypínač. Přístupovým bodem mohou být například zárubně. Tím je docíleno, aby zařízení při vstupu do místnosti rozsvítilo světlo a při odchodu zhaslo. Automatické ovládání osvětlení se skládá z ústředny, dálkového ovládání a detekčního rámu. Ústředna řídí laserové paprsky a osvětlení. Dálkové ovládání slouží k rozsvícení a zhasnutí v určité místnosti. Detekční rám detekuje osoby, které do místnosti vstoupí nebo z místnosti odejdou.
This diploma work discusses the design of an automatic lighting for the home. Each access point in the rooms is designed to detect with two laser beams. Laser beams can be extended with PIR sensor and a mechanical switch. An access point can be, for example frames . By this is achieved that when entering the room the light is switched on and the light goes off when leaving. Automatic lighting controls consists of the central panel, the remote sensing and the detection frame. The control panel controls laser beams and lights. Remote control is used to switch on/off the light in the certain room. The detection frame is used to detect a person who enters or leaves the room.
Description
Citation
SŮRA, L. Automatické ovládání osvětlení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta Komise se dotazuje na rozlišení detekce obob - interval detekce, výška umístění senzorů. Student odpovídá. Proč student použil optické závory? Student odpovídá. Komise vznáší dotaz na řídící a bezdrátový modul pro dálkové ovládání. Komise se dotazuje na řešení minutového čítače. Student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO