Zhodnocení současných technologií v zajišťování funkční bezpečnosti strojních zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá funkční bezpečností jako celkem. V první části práce je nastíněno, co bychom si pod pojmem funkční bezpečnost mohli představit a proč bychom se jí měli věnovat. Práce také obsahuje seznámení s prvky používajícími se v rámci funkční bezpečnosti a jejich stručným popisem. Je zde popsán postup stanovení úrovně vlastností PL a úrovně integrity SIL pro strojní zařízení, tenhle postup je pak prakticky ukázán na příkladu pro funkci nouzového zastavení.
This bachelor’s thesis is concerning functional safety as a whole. The first part of the paper will provide a description of what we can imagine under the term of functional safety and why we should pay attention to it. The document also includes introduction of safety components used in a frame of functional safety and its brief description. You can find here methodical approach to calculation of performance level PL and safety integrity level SIL, this calculation is shown on an example of an emergency stop function.
Description
Citation
SMETANA, Š. Zhodnocení současných technologií v zajišťování funkční bezpečnosti strojních zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO