TYPOVÝ PROTOKOL SYNCHRONNÍHO STROJE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je teoreticky posoudit zkoušky (typové a kusové) synchronních generátorů a posléze i prakticky změřit a vyhodnotit ve výsledném typovém protokolu. Teoretická část obsahuje rozbor norem pro jednotlivé zkoušky a popis skutečného provedení na zkušebně elektrických strojů. Součástí práce je poukázat na nákladnost zkoušek s rozborem na dílčí náklady a stanovení nejistoty měření.
The aim of this work is to theoretically evaluate the test (type and routine) of synchronous generators and then practically measure and evaluate in the resulting protocol type. The theoretical part contains an analysis of standards for individual tests and a description of the actual design in the test room of electrical machines. Part of this work is to show the cost of the tests with the analysis of the incremental costs and measurement uncertainty.
Description
Citation
ŘEZNÍČEK, M. TYPOVÝ PROTOKOL SYNCHRONNÍHO STROJE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Student představil hlavní cíle diplomové práce na téma "Typový protokol synchronního stroje". Ukázal synchronní generátor, na kterém byly prováděny zkoušky. Popsal princip vypracování typového protokolu. Ukázal základní zapojení generátorického a motorického chodu stroje a popsal základní rozdíly ovlivňující výsledky. Posoudil náklady na jednotlivé typy zkoušek. Popsal stanovení nejistoty měření. Na závěr shrnul všechny poznatky získané v průběhu práce na diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Student odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO